Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Gründeruka: Bedriftens første ansettelse

Tirsdag 29. oktober inviterte vi sammen med Innoventus Sør, NHO Agder og DNB til gründerfrokost med tema bedriftens første ansettelse i for bindelse med Gründeruka. Vi fikk gode råd av NHO sin advokat og Qualified Professionals og Morgenfugl og Equiconnector delte sine erfaringer.

NHO Agder, Innoventus Sør og Business Region Kristiansand inviterte til frokostmøte under Gründeruka: Bedriftens første ansettelse: Fallgruver og gode råd.

Det å skulle ansette sin første medarbeider er et stort steg for en liten bedrift. På dette frokostmøtet delte NHOs advokat Arnfinn Jensen sine råd til bedrifter som skal foreta sin første ansettelse. Valget mellom fast og midlertidig ansettelse er ett av temaene som ble berørt.

Videre ga Rolf Michaelsen, fra Qualified Solutions, råd om hvordan en gründerbedrift bør går frem for å rekruttere. Hva er riktig profil? Hvordan finner jeg profilen? Deltakerne fikk også råd om jobbintervju, referansesjekk, utforming av arbeidsavtale og prøvetid.

Bedriftsleder og gründer Trine Omholt i Morgenfugl delte utfordringer med et panel bestående av eksperter på rekruttering og ansettelser.