Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Bli med på en lærerik og spennende delegasjonsreise til Kina

Vi ønsker å invitere interesserte virksomheter til å delta på reise til Kina i regi av Business Region Kristiansand (BRK). Vi kobler oss på kongeparets besøk og delegasjon i Beijing med ulike næringsseminarer, mens vil ha et eget program i Qingdao. 

Kinas president Xi Jinping har invitert det norske kongeparet til å besøke Kina i fjerde kvartal 2018. Utenriksdepartementet drøfter nå datoer med kinesiske myndigheter, og etter planen finner besøket sted i uke 42, fra fra 15. til 19. oktober. BRK-delagasjonen vil delta 15. og 16. for deretter å dra videre til Qingdao med tog 17. oktober hvor det blir et eget program. Forslag til program følger nedenfor. Dette er foreløpig ikke endelig bekreftet. GCE NODE er med i planleggingsgruppen for programmet i Qingdao. 

Kristiansand kommune og BRK ønsker å skape bedre muligheter for våre bedrifter som ser Kina som et mulig marked for sin teknologi, sine varer og tjenester. Reisen vil være et viktig bidrag for dette. 

Vi ber interesserte virksomheter om tilbakemelding til BRK så snart som mulig. 

Qingdao

Den kinesiske havnebyen Qingdao i Kina har invitert ordfører Harald Furre sammen med representanter fra næringsliv, havn, universitet og FoU til å besøke byen i oktober.

Qingdao er den viktigste byen i Shandong provinsen ved Gulehavet eller Østkinahavet og har en befolkning på rundt 9 millioner. Ca 6 millioner i den mest urbane delen av byen.

Myndighetene har planlagt og holder nå på å utvikle og bygge "Ocean Tec Valley" rett nord for byen Qingdao i et 450km2 stort område som skal inneholde 5 byer og et helt økosystem fra grunnforskning, fou, innovasjon, patenter, samarbeid og handel innen teknologi for havrommet.

En ny kunnskapspark, Qingdao West Coast New Area, er under utvikling og oppbygging vest for Qingdao. Byen og myndighetene satser også tungt på å utvikle kunnskap og teknologi for industriproduksjon, passivhus og  smarte energiløsninger i bygg, samt smartby-teknologi i en videre forstand i et annet område vest for Qingdao.

Teknologi, robotisering og automatisering med hensyn til industriproduksjon er satsingsområder. Både Tyskland, Sveits, Frankrike, Finland, Storbritannia, Japan, Korea har etablert sentre i denne økonomiske sonen. Særlig Tyskland er sentrale i en felles satsing med Qingdao

Beijing

Programmet for statsbesøket utarbeides i samarbeid mellom Nærings- og Fiskeridepartementet, Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge. 

Informasjon om program og praktiske detaljer legges ut her.

Forskningsrådet har en støtteordning for bedrifter eller FoU-institusjoner med pågående eller nylig avsluttede prosjekter i Forskningsrådets næringsrettede portefølje. Reisestøtten skal gå til direkte kostnader knyttet til reise og opphold i forbindelse med bilaterale møter, der hensikten er å finne mulige samarbeidspartnere til fremtidige bilaterale, næringsrettede prosjekter. Du kan lese mer om dette her.

Forslag til program for Kinareise

Under følger et programutkast med anbefalt reiserute med to alternative utreisedatoer. Et tredje alternativ er å reise direkte til Qingdao 17.10 for dem som ikke ønsker å delta i Beijing.

12.10: For dem som ønsker en helg i Beijing. Avreise fra Kjevik 16:10 via København til Beijing med SAS. Ankomst Beijing 13. oktober kl.11.55 lokal tid.

14.10: Avreise fra Kjevik 16:10 til via København til Beijing med SAS. Ankomst Beijing 15. oktober  kl.11.55 lokal tid.

15.10:   - Ankomst Beijing

- Transport til hotellet (Opposite Hotel eller Swissotel), samt innsjekk

Den lokale delegasjonen fra Kristiansand og Agder møtes på egnet sted ved hotellet før avreise til «Get together» i Beijing med hele den norske delegasjonen.

16.10:   Program i Beijing (se Innovasjon Norges agendaforslag i lenken over!)

17.10:   Avreise med høyhastighetstog fra Beijing til Qingdao. Reisetid ca 4t45 min. Foreslått fra Beijing kl 09.35 og ankomst Qingdao kl 14.12.

- Innsjekk på Hotel InterContinental

- Felles mulighet for litt sightseeing i byen og felles middag på kvelden.

18.10: Program i Qingdao – ikke ferdig utarbeidet, men under følger utkast

- Besøke lokale myndigheter og handelskammer

- Qingdao International Economic Cooperation Zone, Qingdao West Coast New Area:

Pillar industry: automobile, machine manufacturing, home appliance and electronics, shipping logistics, ship building and marine engineering, petrochemical ·2015 emerging industries: new generation information technology, general aviation, life and health, energy conservation and environment protection, new material, marine biology, technology and service, culture creativity, blue economy, tourism

- Felles middag

19.10:   Besøk Ocean Tec Valley hvor blant annet følgende virksomheter er lokalisert:

 • National level marine scientific research institutions:
 • Qingdao National Laboratory for Marine Science and Technology,
 • National Deep-sea Base,
 • National Center for Marine Equipment Quality Supervision and Inspection,
 • First Oceanographic Institute of State Oceanic Administration,
 • Qingdao Marine Institute of Geology,
 • Ministry of Land and Resources,
 • National Ocean Technology Center (Qingdao)
 • Marine Institute of Chinese Academy of Sciences

  Universiteter under etablering I Oceacn Tec Valley: Shandong University, Tianjing University, Harbin Institute of Technology, Sichuang UniversityCentral Academy of Fine Art,Australian National University, Canadian University of Montreal,

 Felles lunsj og middag

20.10. Retur til Norge eller til Beijing for dem som skal videre eller mulighet for eget program i Qingdao for dem som ønsker å bli til lørdag kveld eller søndag. 

Viktig informasjon

BRK bestiller togbilletter og hotellrom for alle i Beijing og Qingdao. Den enkelte betaler for eget hotellrom ved utsjekk. BRK bestiller ikke flybilletter - det gjøres av hver enkelt