Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Vil etablere e-hub’er i Agder

E-Waves skal sammen med bedriftene Dignity Collective AS, Babybanden.no og JDD Utstyr AS utforske mulighetene for å etablere tre e-hub'er.

E-Waves - Nettverk for e-handel består i dag av 35 ulike bedrifter i Agder, og har som misjon å skape bærekraftig løsninger innen netthandel. Nå vil tre av aktørene gå sammen for å tilby netthandel-bransjen veksthub’er med samkjøring av kontorfellesskap, lager og logistikk.

- Ved å samle netthandelbedrifter under felles tak og jobbe sammen kan vi skape stordriftsfordeler. Men kanskje den viktigste gevinsten er den uformelle kompetansedelingen som vil kunne skje over kaffekoppen i lunsjpausene. Vi håper at dette blir en arena for vinn-vinn situasjoner, hvor bedrifter med vekstpotensial kan være kreative, dele erfaringer og skape nye arbeidsplasser innen netthandel, forteller prosjektleder i E-Waves Børge Jomaas.

Det er bedriftene Dignity Collective, Babybanden.no og JDD Utstyr som er initiativtakerne, og som skal etablere én hub hver.

Testprosjektet er foreløpig helt i startgropen, men bedriftene er interessert i å utforske løsninger knyttet til blant annet arbeidstreningsplasser og prosessen med å hente hjem produksjon fra utlandet.  

E-Waves skal ha en prosjekt- og støttefunksjon, og bidra med å koble sammen aktører som kan løfte testprosjektet.

- Vår første prioritet akkurat nå er å se etter netthandelbedrifter som kan passe inn i dette og finne ut hvilke behov de har. Etter hvert vil vi også se om vi snakker om ulike nisjer i de 3 hub’ene, men vi må starte i det små og se hva som funker først, avslutter Jomaas.

Hver hub skal ha én eller flere «mentorer» som kan gi råd til ferske gründere, slik at man unngår å gå i de samme fellene som andre har gjort. Målet er at e-hub’ene etter hvert blir et naturlig "neste steg" for ferske netthandelgründere fra for eksempel Innoventus Sør og Driv Agder.

Ønsker du å vite mer om testprosjektet? Ta gjerne kontakt!

Bilde av Vil etablere e-hub’er i Agder

Børge Jomaas

(+47) 901 94 823
E-post