Business Region
Kristiansand
Meny

Business Region Kristiansand
Rådhusgata 12
4611 Kristiansand

/ Unge internasjonale byplanleggere skal jobbe med Nye Kristiansand

24.- 28. september vil det yre av unge planleggere fra hele verden i Søgne, Songdalen og Kristiansand. 60 masterstudenter fra NMBU på  Ås, og 20 planlegger fra Kina, India, Hong Kong, Tyrkia, Abu Dhabi, Romania, Nigeria, Brasil, Russland, Sør-Afrika, USA, England, Zambia og Tunisia kommer til «Cool planning New Kristiansand».

18 planlegger fra 14 land

18 planleggere fra 14 land kommer for å bidra med innspill til hvordan nye Kristiansand kan utvikles med tre bysentra, Tangvall, Nodeland og Kvadraturen. Det er ISOCARP, International Society Of City And Regional Planners, som legger sin workshop for unge planleggere, Young Planning Professionals’ workshop, til nye Kristiansand i uke 39. Det er første gang ISOCARP arrangerer workshop i Norge.

Oppgaven til planleggerne er å bidra med innspill for en bærekraftig utvikling av den nye kommunen, og synergimulighet rundt de tre bysentra. Planleggerne skal undersøke hvordan en polysentrisk by med tre bysentra på Tangvall, Nodeland og Kvadraturen kan utvikles.

Velkommen til Urban Lounge og frokostforedrag

– Vi inviterer til åpne arrangementer og frokostforedrag for innbyggere på Tangvall, Nodeland og i Kvadraturen, forteller prosjektleder Christina Rasmussen.

– Tirsdag til fredag er det Urban Lounge på Teateret på kveldene. Onsdag 26. september blir det Urban Lounge også i biblioteket på Tangvall og i gymsalen ved kommunehuset på Nodeland. Hit håper vi mange vil komme for å treffe studenter og internasjonale gjester, og delta på «internasjonalt kaffeslabberas». Det blir musikk, program og et hyggelig uformelt treffsted fra kl 19.00.

Fredag 28. september avsluttes workshopen i Teateret med utstilling og hilsen fra Camilla B. Dunsæd, rådmann i nye Kristiansand fra 2020, forteller Rasmussen.

– Cool planning er tittel på workshopen som er en del av en etterfølgende verdenskongress for ISOCARP i Bodø.