Business Region
Kristiansand
Meny

/ Bærekraftig forretningsidekonkurranse 2020

Gjennom Bærekraftig forretningsidékonkurranse (BFK) jaktes det på bærekraftige ideer uavhengig av bransje.

Forretningsideene kan for eksempel handle om ressursutnyttelse, gjenbruk, forbedring av industriprosesser, avfallsutnyttelse, dataanvendelse og IKT-løsninger, transportløsninger, energiløsninger, kjemikaliebruk, grønne byggeløsninger, klima-/miljøvennlige materialer eller ulike tekniske løsninger, for å nevne noe. 

Vi oppfordrer alle Agder-gründere som sitter med en forretningsidé i en tidlig fase, men som er tilstrekkelig klar for pitching, å melde seg på. Finalarrangementet finner sted under Miljøuka i Kristiansand hvor 5 finalister får pitche sine ideer for en ekstern jury.  

Send inn din bærekraftige forretningsidé innen 15. april.

Finalearrangementet finner sted 2. juni i DNB gården i Kristiansand.

Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Konkurransen kan være et springbrett for gründere, hvor vinneren premieres med reise til SLUSH i Finland, mentortilskudd fra Innovasjon Norge og tre måneders kontorplass på Coworx i Kristiansand/Torvgata 7 i Arendal fra DNB. Alle finalister får i tillegg pitchetrening, billetter til TedX Arendal og Bok og arbeidshefte "Disciplined Entrepreneurshp" – Bill Aulet. 

Bærekraftig forretningsidekonkurranse har blitt arrangert tidligere. I 2018 vant SCT Biotech med sin ide om å gjenvinne flytende avfall fra oppdrettsnæringen til blant annet energi, fiskefor og destillert vann. I 2017 vant PyroBiokarbon med teknologi for miljøvennlig produksjon av karbonmaterialer og hydrogen, og i 2016 ble vinneren av konkurransen UPC Tech med en løsning som muliggjør miljøvennlig pulverlakkering på treverk.

Les mer om konkurransen her