Business Region
Kristiansand
Meny

/ Bærekraftig forretningsidekonkurranse 2020

I forbindelse med Miljøuka, bærekraftig sammen, i Kristiansand høsten 2020 arrangerer vi sammen med våre samarbeidspartnere Bærekraftig forretningsidékonkurranse hvor vi jakter på bærekraftige ideer uavhengig av bransje.

Vi oppfordrer alle Agder-gründere som sitter med en forretningsidé i en tidlig fase, men som er tilstrekkelig klar for pitching, å melde seg på. Dette kan være ideer innen for eksmepel ressursutnyttelse, gjenbruk, forbedring av industriprosesser, avfallsutnyttelse, dataanvendelse og IKT-løsninger, transportløsninger, energiløsninger, kjemikaliebruk, grønne byggeløsninger, klima-/miljøvennlige materialer eller ulike tekniske løsninger, for å nevne noe. 

En jury vil plukke ut fem finalister som under Miljøuka, bærekraftig sammen, i Kristiansand får pitche sine ideer for en ekstern jury.  

Send inn din bærekraftige forretningsidé.

Finalearrangementet finner sted 13. oktober klokka 1800, sted kommer. 

Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Konkurransen kan være et springbrett for gründere, hvor vinneren premieres med reise til South by Southwest (SXSW), mentortilskudd fra Innovasjon Norge og tre måneders kontorplass på Coworx i Kristiansand/Torvgata 7 i Arendal fra DNB. Alle finalister får i tillegg pitchetrening og bok og arbeidshefte "Disciplined Entrepreneurshp" – Bill Aulet. 

Bærekraftig forretningsidekonkurranse har blitt arrangert tidligere. I 2018 vant SCT Biotech med sin ide om å gjenvinne flytende avfall fra oppdrettsnæringen til blant annet energi, fiskefor og destillert vann. I 2017 vant PyroBiokarbon med teknologi for miljøvennlig produksjon av karbonmaterialer og hydrogen, og i 2016 ble vinneren av konkurransen UPC Tech med en løsning som muliggjør miljøvennlig pulverlakkering på treverk.

Les mer om konkurransen her