Business Region
Kristiansand
Meny

/ Universitetsbyen Kristiansand

Kristiansand kalles ofte for en "liten storby" - her har du alle de tingene du kunne finne på å ønske deg i en by - variert kulturtilbud, shoppingmuligheter, pålitelig kollektivtrafikk, parker, og ikke minst, et bredt spekter av utdanningsmuligheter innenfor alt fra musikk og pedagogikk til mekatronikk og internasjonal kommunikasjon - alt i en lokal sørlandsk forpakning.

Som Norges sydligste studentby kan Kristiansand by på mye godt vær og sørlandsidyll. Her finner man flotte kulturopplevelser og nydelig natur - men Kristiansand er selvfølgelig mer enn bare Kaptein Sabeltann og iskrem. Når sommerferien er over og 10,000 studenter tropper opp til en ny studiehverdag, blir Kristiansand ikke bare et fantastisk fint sted å nyte varme, solfylte dager. Det blir en studentby. 

Kristiansand har hovedsakelig to institusjoner for høyere utdanning, nemlig Mediehøyskolen Gimlemoen og Universitetet i Agder. Sammen tilbyr disse to et bredt spekter av ulike utdanninger på alle nivåer. Begge institusjonene har også tett tilknytning til næringslivet - dette mener vi er sentralt for å kunne gi studenter en sterk utdannelse som er relevant til markedet og gir dem et konkurransemessig fortrinn videre. 

Med sine 10,000 studenter har Kristiansand et yrende studentliv. Enten du er interessert i studentpolitikk, korpsmusikk, lacrosse, eller rett og slett å møte mennesker fra hele verden, finnes det en organisasjon i Kristiansand for deg. På Studentorganisasjonen i Agder sine hjemmesider kan du se oversikt over alle de ulike studentorganisasjonene som er registrert ved Universitetet i Agder. I tillegg har byen også uavhengige fritidsklubber i mengder, enten det gjelder sport og fritid, kunst og kultur, eller frivillighet generelt er det alltid noe nytt å prøve. Kristiansand kan også tilby et rikt kulturliv innenfor og utenfor utdanningsinstitusjonene. Innad på universitetet i Agder byr universitetets egne studenter stadig på lunsjkonserter, og årlig holdes alle eksamensforestillingene til musikk-, og kunststudentene som en egen kunstfestival kalt UiArt. Kristiansand i sin helhet har en rekke teatre, konserter, festivaler og annet spennende opplegg, med kulturhuset Kilden som selveste kronen på verket. Her kan man både se og høre verdenskjente teaterstykker, operasangere, komikere og symfoniorkestre. 

Universitetet i Agders campus Kristiansand skiller seg ut fra mange Norske universiteter i og med at det er bygget i Amerikansk stil. Universitetsområdet, som kun ligger 20 minutters gange fra bykjernen, er bygget som et campus, det vil si at alle fakulteter er samlet på et og samme område. Resultatet er et koselig universitetsområde hvor studenter fra alle fakulteter kan møtes på den store universitetsplenen, og hvor Studentsamskipnaden i Agders studentboliger ligger kun et steinkast unna nærmeste forelesningssal. 

I tillegg er det jo ikke til å komme bort ifra at Kristiansand er et relativt billig sted å bo i forhold til mange andre studentbyer, og billigere blir det ikke enn det Studentsamskipnaden i Agder. Med nærmere 1,500 boligplasser er det plass til mange hos SiA. De er også grunnen til at UiA Kristiansand sitter på Norges fineste campuskantine (kåret i 2016), i tilegg til koselig universitetsbarnehage og bokhandel.