Business Region
Kristiansand
Meny

/ Kulturtilbud

Sørlandet yrer av ulike aktører og institusjoner som driver med kultur. Både bevaring av gammel kulturarv og nyskapende kreativ kultur har sin plass her. Utearealer i nærheten av sjø, svaberg og fjell, og større og mindre lokaler rundt om i regionen legger grunnlag for gode kulturopplevelser. Sammensetningen av profesjonelle kunstnere, frivillige lag og organisasjoner og unge musikere og kunstnere på vei opp og fram gir et bredt spekter av tilbud og arrangementer på Sørlandet.

Sørlandet er kjent for en rekke festivaler og arrangementer som i mange år har satt Sørlandet på kartet. Quartfestivalen i Kristiansand, Kammermusikkfestivalen og Trebårfestivalen i Risør, Skalldyrfestivalen i Mandal og Kaperdagene i Farsund er blant mange arrangementer som har festet seg som tradisjoner.

I Kristiansand er Palmesus etablert som Skandinavias største strandfest. Hvert år samles over 30 000 festglade mennesker på Bystranda midt i Kristiansand sentrum for å nyte sol, sommer og en helt enestående fest. 

Arendalsuka har etablert seg som en nasjonal  årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.