Business Region
Kristiansand
Meny

Besøksadresse:

Rådhuskvartalet
Rådhusgata 18 - 2. etasje
4611 Kristiansand

/ Idrett

Sørlandet yrer av ulike aktører og institusjoner som driver med kultur. Både bevaring av gammel kulturarv og nyskapende kreativ kultur har sin plass. Utearealer i nærheten av sjø, svaberg og fjell, og større og mindre lokaler rundt om i regionen legger grunnlag for gode kulturopplevelser. Sammensetningen av profesjonelle kunstnere, frivillige lag og organisasjoner og unge musikere og kunstnere på vei opp og fram gir et bredt spekter av tilbud og arrangementer på Sørlandet.

Sørlandet er kjent for en rekke festivaler og arrangementer som i mange år har satt Sørlandet på kartet. Palmesus som har etablert seg som Skandinavias største strandfest, Kammermusikkfestivalen og Trebåtfestivalen i Risør, Skalldyrfestivalen i Mandal og Kaperdagene i Farsund er blant mange arrangementer som har festet seg som tradisjoner i sommermånedene. Men det er så mye mer enn det!

Det er mange musikkfestivaler på Sørlandet, og det er noe for enhver smak. Gjennom sommeren kan du få oppleve deilig musikk i skjærgården om det enten er i Grimstad på Skral Festival, på Odderøya i Kristiansand på Måkeskrik, på Canal Street i Arendal, i Fjellparken i Flekkefjord. I tillegg er kan det nytes god musikk i Ravnedalen, på Hunsfest i Vennesla eller Norway Rock i Kvinesdal, Eikerapen Rootsfestival eller på Rekordfestivalen på Hovden. For å ikke glemme Heimover i Åmli eller Mandal Jazz før høsten kommer og metallfestivalen Southern DisComfort, post-rock festivalen Vivid, Dark Season eller Sørveiv.

Teater, opera, og et utall av forestillinger i alle varianter på Kilden Teater og Konserthus, Buen Kulturhus og Kulturhuset i Grimstad, Arendal, Lyngdal og Flekkefjord. I tillegg fins det spektakulære utescener som gir magiske omgivelser enten i Fjæreheia eller i Kjuttaviga i Dyreparken. Sommerrevyen har stor suksess i Grimstad eller ute på skjærene i Ny Hellesund. Og Ravnedans byr på samtidsdans på en rekke ulike steder, men aller helst i Ravnedalen.  

Regionen har en rekke museum med ulike utstillinger: Sørlandet Kunstmuseum, Bomuldsfabriken, Kristiansand kunsthall og ARTendal for å nevne noe. Vest-Agder Museet har flere lokasjoner og det er et stort antall atelier og gallerier i hele landsdelen.

Det fins et bredt utvalg av andre festivaler i regionen gjennom året. Sup og Stup i Lillesand byr på deilig sommerstemning, mens Grimstad Skifestival sørger for liv i vinterkulda. Barnebokfestivalen i Grimstad og Barnefilmfestivalen i Kristiansand er et must for småbarnsfamilier. Sørlandet matfestival i juli, Skalldyrfestivalen i august, og vinhøst sørger for god mat og drikke gjennom året.

Arendalsuka har etablert seg som en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Protestfestivalen er en annen festival som engasjerer og løfter debattene.

Alt dette i tillegg til improteater, quizer, spillklubber i alle slag, gjør at hverdagen kan fylles med variert kultur gjennom hele året. 

Få en fullstendig oversikt på denne siden!