Business Region Kristiansand
Rådhusgata 12
4611 Kristiansand

/ Våre vakre byer

Agder er Norges sydligste fylke

Norge ligger nord i Europa og har 5,5 millioner innbyggere. Oslo er hovedstaden og har flest innbyggere. Det europeiske landet er et demokratisk kongedømme. Norge er ikke medlem av EU, men av EØS og Schengen. 

Agder er det sydligste fylket i landet og har 316 000 innbyggere. Kristiansand er den største byen i fylket med sine 112.000 innbyggere. 
Relocation Agder utfører sine tjenester i hele fylket. Våre partnere har hovedseter i Arendal, Grimstad, Kristiansand og Flekkefjord. Les mer om våre vakre byer ved å velge blant knappene over. 

Bo og oppleve

Her kan du lese mer om den nydelige landsdelen vår. Den vanligste og mest typiske friluftsaktiviteten blant nordmenn er å gå på tur i fjell og natur, eller søndagstur i nærområdet. Det er obligatorisk med langrenn på vinterstid.
For å planlegge turen, både på sommer og vinterstid, vil du få god hjelp fra nettsiden eller appen til Den Norske Turforening (DNT), hvor du kan velge mellom norsk, engelsk, tysk eller fransk språk alternativ.
DNT har 550 hytter over hele Norge, og et nettverk av 22 000 km merkede turløyper og ca 7 000 km skiløyper.

Kristiansand Dyrepark

Kristiansand Dyrepark er en fantastisk flott kombinert dyre- og fornøyelsespark utenfor Kristiansand. Parken åpnet offisielt i 1966 og har siden utviklet seg til å bli den nest mest besøkte turistattraksjonen i Norge etter Holmenkollen. Her kan du oppleve dyr fra hele verden, vannland og de norske eventyrene på nært hold. 

Parken holder åpent hele året, men med begrenset tilbud vinterstid. I skolens sommerferie er alle attraktiviteter åpent og mange show blir vist daglig. 

Utdannelse

Fylket har flere populære utdanningsmiljøer, blant annet Universitetet i Agder og Noroff.  

Sykehus

Det er tre offentlige sykehuser i fylket, alle tilhørende Sørlandet Sykehus. De er plassert i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord.

Nødnumre

  • Ambulanse: 113

  • Politi: 112

  • Brann: 110

  • Legevakt: 116 117

Transport

Når man reiser til eller fra regionen vår, kan man benytte fly, tog, buss eller ferger til enten Danmark eller Tyskland.