Business Region Kristiansand
Rådhusgata 12
4611 Kristiansand

/ Kristiansand

Hjertelig velkommen til Kristiansand!

Med sine 112.000 innbyggere er det den største byen lengst sør i Norge og Agders hovedstad.

Byen ble grunnlagt 15. juli 1641 av den danske kongen Christian IV.

Skippingindustrien blomstret i det 19. århundre. Seinere har byen blitt verdensledende innen utvikling av utstyr til olje- og gassindustrien. I dag er vi kjent for å være den fornybare regionen i landet med store satsinger innen bærekraftig industri. Turisme er også en stor og viktig del av næringsutviklingen. Kristiansand blir ofte referert til som den beste sommerdestinasjonen i Norge!

Bo og oppleve

Vi oppfordrer alle bosatte i Kristiansand kommune til å sjekke ut hjemmesiden.

Her kan du lese mer om Kristiansand som turistdestinasjon

Secrets of Agder er et møtested for nyetablerte arbeidere og deres ektefeller i regionen. Det blir arrangert 6 ganger årlig. Hver gang inviteres forskjellige foredragsholdere som kan fortelle om regionen. Deretter mingler vi og blir kjent med nye mennesker i samme situasjon. Her kan du lese om neste arrangement. Hjertelig velkommen!

Kristiansand Dyrepark

Hele Norges nydelige dyre- og fritidspark ligger i Kristiansand. Kristiansand Dyrepark

Kilden Teater og Konserthus

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av den sosiale siden av samfunnsoppdraget gjennom Kilden Dialog og Digital. 

I samspill med hverandre representerer de et kulturelt driftskonsept uten sidestykke, i én samlet organisasjon som også er et av landets største hus for scenekunst og musikk. Nesten 200 000 publikummere opplever hvert år rundt 850 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerer ca. 260 årsverk og 25 nasjonaliteter.

Aquarama

Sørlandets største badeland med attraksjoner for alle. Idrettsbasseng, badeland og velværeavdeling i samme anlegg. Mye moro for store og små. Spa for de voksne. Sentralt i Kristiansand. Badeland for de små. Noe for hele familien.

Sortering av avfall i Kristiansand

Kildesortering er en godt etablert rutine blant nordmenn. Boligene i Kristiansand har fire søppeldunker. For å lære mer om kildesortering, vennligst les mer her: Recycling guide.

Tømmetidspunktene for private husholdninger er avhengig av din adresse. Bli kjnet med tømmetidspunktene her. Denne siden er dessverre kun på norsk, men vennligst kontakt kundeservice ved behov. Telefon:  +47 381 77 070 eller e-mail post@avfallsor.no.

Behov for lagringsplass

Send dem gjerne en e-post og be om tilbud:
post@ok-minilager.no
post@abclagerhotell.no

Utdanning

Barn i Norge starter på skolen året de fyller 6 år. Barnet vil automatisk bli innkalt til sin lokale skole basert på hjemmeadressen, men om ønskelig kan foreldrene søke eleven inn i andre skoler i- eller utenfor kommunen samt til private skoler.

Alle som bosetter seg i Kristiansand, kan velge om de ønsker å søke barna inn i skole med enten norsk- eller engelsk undervisning. Her viser vi et lite utdrag av valgmulighetene som ofte de internasjonale velger:

Kristiansand International School er en offentlig skole og tilbyr gratis grunnskoleundervisning.

IBKristiansand Katedralskole Gimle tilbyr videregående skole med nesten all undervisning på engelsk. (The International Baccalaureate Diploma Programme.)

Universitetet i Agder har sin største campus i Kristiansand, den andre campusen er i Grimstad. UiA har i overkant av 14.000 studenter og 1.500 ansatte (2022).

Noroff tilbyr en praktisk, anvendbar og bransjetilpasset utdanning som alltid har et tett samarbeid med næringslivet.

Kristiansand kan tilby opplæring i norsk for voksne både på dag- og kveldstid.
Kongsgård Skolesenter
Aftenskolen

Transport

Når man reiser til eller fra regionen vår, kan man benytte fly, tog, buss eller ferger til enten Danmark eller Tyskland.      

Fra Kristiansand havn i sentrum av byen kan du reise med ferger til enten Danmark eller Tyskland. Fergene opereres av Color Line og Fjord Line med flere daglige avganger til Danmark. Holland Norway Lines seiler flere ganger i uken til Tyskland.
Kristiansand havn er også en svært populær cruise havn.

For å reise med lokalbussen, vennligst sjekk AKT.no/English. Billetter kjøpes i appen deres, men på hjemmesiden kan du om ønskelig planlegge reisen din.

Drosje kan bestilles hos Agdertaxi ved å ringe 07000 eller Taxi Sør på nummer 380 28 000.

Kontaktinformasjon til offentlige aktører

Nødnumre

  • Ambulanse: 113

  • Politi: 112

  • Brann: 110

Det største offentlige sykehuset i fylket ligger i Kristiansand og heter Sørlandet Sykehus. For å få henvisning til en spesialist på sykehuset, må du henvende deg til din fastlege først.

Ved siden av sykehuset, ligger også et av kommunens to legevakter, det andre ligger i Søgne. Legevaktene har åpent 24 timer i døgnet.

Sykehus og legevakt
Adresse: Egsveien 102, 4615 Kristiansand
Telefon: 906 10 6004615 Kristiansand

Søgne legevakt
Adresse:Tangveien 8 F
4640 Søgne

Felles telefonnummer: 116 117
https://www.kristiansand.kommune.no/legevakt

Politiet
Kristiansand Politistasjon, Vestre Strandgate 55, 4612 Kristiansand
Mandag – Fredag: 08:30-15:00.

Skatteetaten Kristiansand (Office for Taxes, Duties, National Population Register)
Skatt Sør, Kjøita 42, 4630 Kristiansand
Mandag – Fredag: 9:00-15:00.

NAV (The Norwegian labour and welfare administration)
NAV Kristiansand, Gyldenløves gate 23, 4611 Kristiansand S
Mandag – Fredag: 10:00- 14:00.