Business Region Kristiansand
Rådhusgata 12
4611 Kristiansand

/ Flekkefjord

Velkommen til Flekkefjord – En idyllisk kyst by som ligger omtrent midt mellom byene Kristiansand og Stavanger. Flekkefjord er den vestligste av kommunene i Agder fylke.

På 1500- og 1600 – tallet hadde Flekkefjord sterke handelsforbindelser med Nederland, og mange nederlendere bosatte seg i byen. Derfor finner man ennå et område i byen som heter Hollenderbyen. Flekkefjord har i dag i overkant av 9000 innbyggere, og byen har sitt eget sykehus nært sentrum. 

Bo og utforske

dette kartet over Flekkefjord, kan du lett navigere og gjøre deg kjent over de ulike områdene og tilbudene, for å vurdere hvor du kunne ønske å bo, i sentrum, ved sjøen eller nærmere skogen.

Både VisitNorway og VisitSorlandet er gode utgangspunkt for å utforske Flekkefjord, som også har offisielle og oppdaterte engelske nettsider. 

Det er også verdt å ta en titt på nettsiden til Småbyen Flekkefjord som har mye god lokal informasjon og fakta om Flekkefjord, de har i tillegg egen Facebook gruppe

Flekkefjord kommune har også egen hjemmeside, denne er dessverre kun på norsk. Vennligst kopier lenken inn i Google Translate for å få ønsket språk. 

Det er i vår natur

Den vanligste og mest typiske friluftsaktiviteten blant nordmenn er å gå på tur i fjell og natur, eller søndagstur i nærområdet. Det er obligatorisk med langrenn på vinterstid.

For å planlegge turen, både på sommer og vinterstid, vil du få god hjelp fra nettsiden eller appen til Den Norske Turforening (DNT), hvor du kan velge mellom norsk, engelsk, tysk eller fransk språk alternativ.

DNT har 550 hytter over hele Norge, og et nettverk av 22 000 km merkede turløyper og ca 7 000 km skiløyper.

Den lokale nettsiden til DNT er dessverre stort sett på norsk, men kan uansett være verdt å ta en titt på Flekkefjord og Oplands Turistforening, de har også en lokal Facebook gruppe Flekkefjord og Oplands Turistforening (FOT).

Turistinformasjon

Turistinformasjonen i Flekkefjord ligger på kultursenteret ‘Spira’ Elvegaten 1. Innenfor hovedinngangen i storsalen finner du en vegg med brosjyrer og touchskjerm. På skjermen vil du få mye informasjon om overnatting, restauranter, aktiviteter og mye mer i og rundt Flekkefjord.

Aktivitetskalender i Flekkefjord

Et nyttig sted hvor du kan få ideer til arrangementer og aktiviteter i Flekkefjord og omegn for barn og voksne 'Whats on calendar' om du kan noe norsk foreslår vi at du ser på den norske utgaven, da den ser ut til å vise noe flere aktiviteter Hva skjer i Flekkefjord.

Spira Flekkefjord kultur senter

Ved Spira kulturskole gis elevene mulighet til å utvikle grunnleggende kompetanse gjennom et bredt spekter av undervisning innen ulike kunst og kulturformer. For mer informasjon, vennligst se SPIRA.

Her finner du i tillegg  teater, kino, bibliotek og utleie av lokaler og teknisk utstyr.

Sørlandsbadet i Lyngdal

Badelandet Sørlandsbadet er et av de mest kjente stedene i Lyngdal, det tar rundt 40 minutter å kjøre fra Flekkefjord. Sørlandsbadet har både inne og uteanlegg, samt treningssenter, velvære, cafe, fysioterapi og turløyper. Det innendørs badeanlegget er åpent hele året og har flere ulike attraksjoner.

Transport

  • For informasjon om lokalt busstilbud, se på AKT.no/English. Her kan du planlegge reisen og også kjøpe billetter.
  • For en oversikt over lokale og regionale bussruter for Kvinesdal, Flekkefjord og Sirdal, se her.
  • For å ta taxi i Flekkefjord, kan du ringe Flekkefjord taxi, telefonnummer 38 32 32 00.
  • Dersom du ønsker å reise med tog eller buss utenfor Agder, kan du planlegge reiseruten på Vy.

Offentlige kontorer

Nødnumre

  • Ambulanse: 113

  • Politi: 112

  • Brann: 110

 

  • Legecakt: 116 117

 

Sykehus og legevakt
Sørlandet Sykehus Flekkfjord
Engvald Hansens vei 6, 4400 Flekkefjord
Telefon: + 47 906 10 600 

Politistasjonen
Flekkefjord og Kvinesdal politistasjon
Engvald Hansens vei 11, 4400 Flekkefjord
Telefon: +47 38 13 60 00
Epost: post.agder@politiet.no 
Vis på kart

Skatteetaten
Det nærmeste skattekontoret er i Lyngdal.
Stasjonsgata 28, 4580 Lyngdal
Vis på kart

NAV
NAV Flekkefjord
Elvegaten 14, 4400 Flekkefjord
Vis på kart